Τοποθεσία

Το μικρό συγκρότημα ενοικιαζομένων STUDIOS – διαμερισμάτων «DIMAS V. HOUSE», βρίσκεται στον οικισμό Βάλτος Πάργας σε απόσταση 650 μέτρων από τη μεγάλη παραλία «Βάλτος». Η περιοχή στην οποία έχει ανεγερθεί, ως τυπική μεσογειακή, χαρακτηρίζεται από το πολύ πράσινο, πολλά δέντρα (ελιές, λεμονιές, πορτοκαλιές, κ.λ.π.) και πλήθος λουλουδιών. Το περιβάλλον είναι πολύ ήσυχο και κατάλληλο για οικογενειακές διακοπές.

Πολύ κοντά στο κατάλυμα (100 μ.) βρίσκονται Μίνι Μάρκετ, Εστιατόρια & Μπάρ. Η απόσταση από την πόλη της Πάργας, οδικώς είναι 2,3 χιλιόμετρα.

Η απόσταση από την περιοχή της πόλης, στην οποία βρίσκεται το ενετικό κάστρο καθώς και πολλά καταστήματα, εστιατόρια, καφέ μπαρ είναι 1,2 χιλιόμετρα. Οι ενδιαφερόμενοι φτάνουν εκεί περπατώντας μετά το τέλος της παραλίας «Βάλτος». Το σημείο αυτό προσφέρει καταπληκτική θέα, ίσως την καλύτερη της περιοχής.

Όσοι αγαπούν τη πεζοπορία μπορούν να κατευθυνθούν δυτικά προς το γραφικό χωριό Ανθούσα (απόσταση 1,8 χιλιόμετρα περίπου) και στη μέση της διαδρομής να συναντήσουν τον παλιό νερόμυλο του Λούκα και τον μικρό καταρράκτη. Στην ίδια διαδρομή, πάνω από το χωριό Ανθούσα, βρίσκεται το κάστρο του Αλί Πασά.

Image

Η Πάργα

Image

Είναι μια η ονειρεμένη πόλη και μία από τις ωραιότερες της Ελλάδας.

Μία ντελικάτη αρχόντισσα, νωχελικά απλωμένη κάτω από τη σκιά του ισχυρού μεσαιωνικού φρουρίου, η κωμόπολη της Πάργας με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια που ανηφορίζουν προς την κορυφή του καστροστεφανωμένου λόφου και τη νησιώτικη γοητεία, αποπνέει έναν αέρα άλλης εποχής.

Από το ύψωμα του κάστρου η θέα προς το πέλαγος τους καλοσχηματισμένους κολπίσκους και το κατάφυτο νησάκι της Παναγιάς με το γραφικό εξωκλήσι σου κόβει την ανάσα. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ντόπια λαϊκή αρχιτεκτονική με τα διώροφα και τριώροφα σπίτια, τους ξύλινους εξώστες, τις κεραμοσκεπές και ανάμεσα σε αυτά όμορφες εκκλησίες, καταστήματα λαϊκής τέχνης στο δρόμο που ανηφορίζει για ο κάστρο, πολλά εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, καφενεία στην προκυμαία.

Ένας χώρος που σφύζει από ζωή και κίνηση.

Αξιοθέατα

Image

Τα αξιοθέατα στην Πάργα είναι αρκετά όπως επίσης είναι αρκετά και στις γύρω περιοχές.

Ξεκινώντας με το μαγευτικό νησάκι που δεσπόζει στην είσοδο της πόλης και του λιμανιού το νησάκι της Παναγίας όπως το αποκαλούν λόγο της μικρής ομώνυμης εκκλησίας που υπάρχει σε αυτό.

Ακολουθεί το κάστρο της Πάργας το οποίο είναι χτισμένο στην κορυφή του ακρωτηρίου εξίσου στο λιμάνι στην κορυφή του λόφου. Η ανάγκη για προστασία από τους κατακτητές ήταν η αιτία να χτιστεί αυτό το κάστρο και να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι των Σουλιωτών και των Παργινών που πολέμησαν για την ελευθερία τους. Είναι προσβάσιμο από τα παραδοσιακά σοκάκια και μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική θέα πίνοντας τον καφέ σας.

Το κάστρο του Αλή Πασά είναι ένα ακόμη αξιοθέατο της Πάργας και βρίσκεται ανάμεσα από τα χωριά Ανθούσα και Αγιά. Χτισμένο σε μια κορυφή και αντικριστά από το κάστρο της Πάργας υπό την εποπτεία του μηχανικού Ιταλού Monteleone ο Αλή Πασάς το έχτισε σαν ορμητήριο κατά την πολιορκία της Πάργας.

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Διαθέτει μια πλούσια συλλογή στην οποία περιλαμβάνονται δύο Ευαγγέλια του 17ου αιώνα. Η Παναγία της Βλαχέρνας, της Παναγιοπούλας και της Παναγίας Οδηγήτριας είναι μερικές από τις ανεκτίμητης αξίας εικόνες όπως επίσης δύο αντίτυπα επιταφίων μοναχού του Αγίου Όρους που χρονολογούνται το 1600. Το γνωστό λάβαρο της Πάργας το οποίο απεικονίζει την Παναγία με το θείο βρέφος που έχει ζωγραφιστεί με λάδι και από τις δύο πλευρές με εμφανή τα σημάδια από σφαίρες των Τούρκων βρίσκεται επίσης στο μουσείο

Παίρνοντας το καραβάκι μπορείτε να επισκεφτείτε την παραλία του Άγιου Σώστη σε ένα μαγευτικό τοπίο με τουρκουάζ νερά. Σκαλοπάτια λαξεμένα στο βράχο σας οδηγούν από την θάλασσα σ το εκκλησάκι του Άγιου Σώστη το οποίο είναι περίεργα χτισμένο. Ανάμεσα από δυο κολλημένους βράχους αφήνει ένα ρίγος στον επισκέπτη.

Αφήνοντας για λίγο την Πάργα, μόλις λίγα χιλιόμετρα στο χωριό Μεσοπόταμος θα συναντήσετε το μοναδικό νεκρομαντείο της αρχαιότητας το Νεκρομαντείο Αχέροντα το οποίο είναι ένα χτίσμα του 5ου αιώνα π.X αρκετά καλοδιατηρημένο και εντυπωσιακό. Κατά τους αρχαίους σε αυτό το σημείο βρισκόταν η μια πύλη του Άδη και ήταν το σημείο που έπειτα από μια κατάλληλη προετοιμασία μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον κάτω κόσμο.

Οι πηγές του Αχέροντα είναι το επόμενο αξιοθέατο και ονομάστηκε έτσι λόγω των πολλών νερών που πηγάζουν στο χωριό Γλυκή και μέσα στην κοίτη του ποταμού. Ένα απίστευτο μέρος και καθόλου τυχαίο που το είχαν επιλέξει στα αρχαία χρόνια ως την είσοδο του κάτω κόσμου.

Τέλος οι εκβολές του Αχέροντα είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να το επισκεφτείτε με καραβάκι και μπορείτε να ανέβετε το ποτάμι σχεδόν μέχρι το νεκρομαντείο.

Ο Αχέροντας και γενικά η περιοχή είναι ενταγμένο στο πανευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.

Παραλίες

Image

Οι παραλίες της Πάργας είναι από τις ομορφότερες του Ιονίου πελάγους. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας κάτω από το ζεστό ήλιο του καλοκαιριού και για τους πιο δραστήριους, να δοκιμάσετε και αρκετά θαλάσσια σπορ. Οι παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι οι παρακάτω:


Μπροστινό Κρυονέρι

Είναι η κεντρική παραλία της Πάργας με καθαρά νερά και πανέμορφη θέα στο νησάκι της Παναγίας. Θα τη βρείτε σε πολύ μικρή απόσταση πό το κέντρο της Πάργας.


Πίσω Κρυονέρι

Μια ήσυχη και ήρεμη παραλία μπροστά στην πόλη της Πάργας


Βάλτος

Η πανέμορφη γραφική παραλία δίπλα στην Πάργα με τη χρυσαφένια άμμο. Είναι κατάλληλη για οικογένειες αλλά και για παρέες που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους ή κάποιο θαλάσσιο σπορ.


Λίχνος

Πολύ μεγάλη οργανωμένη παραλία, κυρίως για οικογένειες. Θα τη βρείτε πριν από την Πάργα. Διαθέτει και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπόρ καθώς και καφετέριες και εστιατόρια.


Αϊ Γιαννάκης

Πανέμορφη γραφική παραλία με πεντακάθαρα νερα, είναι από τις πιο ήσυχες παραλίες της Πάργας. Θα τη βρείτε μόλις 6km μακριά από την πόλη της Πάργας


Σαρακίνικο

Η παραλία αυτή είναι επίσης ήρεμη. Θα τη βρείτε μετά το χωριό Αγιά, ενώ η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει και με καραβάκι από την προβλήτα της Πάργας. Έχει καθαρά νερά και ένα μέρος της είναι με βότσαλο. Υπάρχουν καφετέριες και εστιατόρια.


Άγιος Σώστης

Μια πανέμορφη καθαρή παραλία με πεντακάθαρα νερά κατάλληλη για τους φυσιολάτρες μιας και είναι ανοργάνωτη. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τις ομορφιές και την αυθεντικότητα ενός παρθένου τοπίου.

icons0
ΒΑΛΤΟΣ ΠΑΡΓΑ 48060 ΕΛΛΑΣ
icons1
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]
icons2
Τηλέφωνο: +302684032503
icons3
Κινητό: +306972526873, +306982687541
ΠΆΡΓΑ WEATHER

button3