Τα αξιοθέατα στην Πάργα είναι αρκετά όπως επίσης είναι αρκετά και στις γύρω περιοχές.
Ξεκινώντας με το μαγευτικό νησάκι που δεσπόζει στην είσοδο της πόλης και του λιμανιού το νησάκι της Παναγίας όπως το αποκαλούν λόγο της μικρής ομώνυμης εκκλησίας που υπάρχει σε αυτό.
Ακολουθεί το κάστρο της Πάργας το οποίο είναι χτισμένο στην κορυφή του ακρωτηρίου εξίσου στο λιμάνι στην κορυφή του λόφου. Η ανάγκη για προστασία από τους κατακτητές ήταν η αιτία να χτιστεί αυτό το κάστρο και να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι των Σουλιωτών και των Παργινών που πολέμησαν για την ελευθερία τους. Είναι προσβάσιμο από τα παραδοσιακά σοκάκια και μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική θέα πίνοντας τον καφέ σας.
Το κάστρο του Αλή Πασά είναι ένα ακόμη αξιοθέατο της Πάργας και βρίσκεται ανάμεσα από τα χωριά Ανθούσα και Αγιά. Χτισμένο σε μια κορυφή και αντικριστά από το κάστρο της Πάργας υπό την εποπτεία του μηχανικού Ιταλού Monteleone ο Αλή Πασάς το έχτισε σαν ορμητήριο κατά την πολιορκία της Πάργας.
Το Εκκλησιαστικό Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Διαθέτει μια πλούσια συλλογή στην οποία περιλαμβάνονται δύο Ευαγγέλια του 17ου αιώνα. Η Παναγία της Βλαχέρνας, της Παναγιοπούλας και της Παναγίας Οδηγήτριας είναι μερικές από τις ανεκτίμητης αξίας εικόνες όπως επίσης δύο αντίτυπα επιταφίων μοναχού του Αγίου Όρους που χρονολογούνται το 1600. Το γνωστό λάβαρο της Πάργας το οποίο απεικονίζει την Παναγία με το θείο βρέφος που έχει ζωγραφιστεί με λάδι και από τις δύο πλευρές με εμφανή τα σημάδια από σφαίρες των Τούρκων βρίσκεται επίσης στο μουσείο
Παίρνοντας το καραβάκι μπορείτε να επισκεφτείτε την παραλία του Άγιου Σώστη σε ένα μαγευτικό τοπίο με τουρκουάζ νερά. Σκαλοπάτια λαξεμένα στο βράχο σας οδηγούν από την θάλασσα σ το εκκλησάκι του Άγιου Σώστη το οποίο είναι περίεργα χτισμένο. Ανάμεσα από δυο κολλημένους βράχους αφήνει ένα ρίγος στον επισκέπτη.
Αφήνοντας για λίγο την Πάργα, μόλις λίγα χιλιόμετρα στο χωριό Μεσοπόταμος θα συναντήσετε το μοναδικό νεκρομαντείο της αρχαιότητας το Νεκρομαντείο Αχέροντα το οποίο είναι ένα χτίσμα του 5ου αιώνα π.X αρκετά καλοδιατηρημένο και εντυπωσιακό. Κατά τους αρχαίους σε αυτό το σημείο βρισκόταν η μια πύλη του Άδη και ήταν το σημείο που έπειτα από μια κατάλληλη προετοιμασία μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον κάτω κόσμο.
Οι πηγές του Αχέροντα είναι το επόμενο αξιοθέατο και ονομάστηκε έτσι λόγω των πολλών νερών που πηγάζουν στο χωριό Γλυκή και μέσα στην κοίτη του ποταμού. Ένα απίστευτο μέρος και καθόλου τυχαίο που το είχαν επιλέξει στα αρχαία χρόνια ως την είσοδο του κάτω κόσμου.
Τέλος οι εκβολές του Αχέροντα είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να το επισκεφτείτε με καραβάκι και μπορείτε να ανέβετε το ποτάμι σχεδόν μέχρι το νεκρομαντείο.
Ο Αχέροντας και γενικά η περιοχή είναι ενταγμένο στο πανευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.